РЕГИСТРАЦИЈА НОВИХ КОРИСНИКА И ПИСАЊЕ НОВИХ ТЕМА

Ići dole

РЕГИСТРАЦИЈА НОВИХ КОРИСНИКА И ПИСАЊЕ НОВИХ ТЕМА

Počalji  dragan taj Pon Nov 19 2012, 20:11

POSTUPAK REGISTRACIJE NOVIH KORISNIKA
Postupak registracije (otvaranje novog korisnika) na Forumu sastoji se iz sledećih koraka;
1. U gornjem delu Foruma pritisnuti dugme REGISTRUJ SE
2. Nakon pročitanih informacija o pravilima ponašanja na Forumu pritisnuti „Slažem se sa ovim uslovima i ja sam stariji/a od ili imam tačno 13 godina
3. Uneti sledeća tri podatka: Korisničko ime, E-mail adresa i Šifra. Šifra ne može biti previše jednostavna, ako vas upozori na to unesite dovoljan broj karaktera. Korisničko ime i šifru trebate zapamtiti da bi kasnije mogli pristupati Forumu. Nakon što ste uneli ove podatke pritisnuti dugme “POŠALJI”.
4. Nakon ovog ide ekran Potvrdi šifru (ponavljate onu koju ste uneli na prethodnom ekranu), Kod za potvrdu (prekucajte tekst koji vam je ponudjen sa leve strane - vodite računa o velikim i malim slovima) i kliknite na Pošalji.
5. Nakon ovoga imate ekran na kome će vam pisati: “Vaš nalog je kreiran. Ipak, ovaj forum zahteva aktivaciju naloga. Ključ za aktivaciju je poslat na email adresu koju ste uneli prilikom registracije.” U sledećem redu piše “Klikni ovde da se vratiš na indeks”. Predjite mišem preko reči ovde koje će vam promeniti boju i kliknite na reč ovde.
6. Na vašem emilu koji ste uneli u tački 3, stići će vam vaše korisničko ime i Šifra korisnika, onako kako ste ih kreirali. Otvorite vaš email, Kliknite na link koji vam je ponudjen i koji će vas odvesti na Forum na kome se možete ulogovati.
Pristupanje Forumu je tako što ćete otići na Forum, pritisnuti dugme “PRISTUPI” nakon čega će vam se pojaviti ekran na kome trebate uneti vaše korisničko ime i Šifra korisnika koju ste u prethodnim koracima kreirali.

PISANJE NOVIH ČLANAKA I DISKUSIJA (odgovora na pojedine članke)
Članke mogu pisati svi registrovani korisnici u već otvorenim naslovima, osim u sledećim naslovima:
- ДОБРО ДОШЛИ У СВОЈУ ПОЉАНИЦУ - Намена и структура овог Форума,
- ДОБРО ДОШЛИ У СВОЈУ ПОЉАНИЦУ - Регистрација корисника и коришћење
Pod ovim naslovima su članci informativnog karaktera i samo administratori Foruma su ovlašćeni da ih postavljaju i menjaju.
Pod naslovom АРХИВА (2009. ДО 2012. ГОДИНЕ) nekii naslovi su zabranjeni za pisanje u ostalim naslovima ako nisu zabranjeni trebalo bi izbegavati dodavanje novih i ispravku već postojećih članaka.

Svi ostali naslovi su predvidjeni za dodavanje novih članaka i otvaranja novih tema i diskusija na već započete teme. Naslovi ispod kojih mogu pisati svi registrovani članovi foruma su:
- ДОБРО ДОШЛИ У СВОЈУ ПОЉАНИЦУ - Размена порука са новим члановима Форума
- ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ПОЉАНЧАНЕ!
- ШТА ЗНАМО О СВОМ ЗАВИЧАЈУ (историја, географија, људи, обичаји, говор)
- КАКО СЕ ЖИВИ У ПОЉАНИЦИ (природни услови, однос Града Врања, проблеми, акције мештана, рад локалне самоуправе)
- БУДУЋНОСТ ПОЉАНИЦЕ (планови градских органа, наше примедбе и предлози, примери за углед, како сачувати Пољаницу)
- МАЛЕ РАДОСТИ КОЈЕ МНОГО ЗНАЧЕ (хобији, шале, вицеви, анегдоте, поздрави, честитке)
- ОСТАЛО - РАЗНО (све што желите да кажете, а не уклапа се у наведене наслове)

Postoje dva moda rada a oni se sastoji u pisanju novih članaka odnosno, otvaranju novih tema i drugi, za diskusiju o započetoj temi. Sav svoj materija korisnik koji je napisao može eventualno izmeniti a ostli korisnici mogu diskutovati po već zadatjo temi Svaki novi članak (tema) trebalo bi da se nadje ispod naslova koji mu tematski najviše sliči, Na taj članak (temu) se nadovezuju diskusije, komentari i dodavanje novih činjenica, pohvale ili kritike članka itd., ostalih korisnika. Ukratko ćemo opisati svaki od navedenih modova.
1. Pisanje novhi članka (otvaranje nove teme)
Da bi napisali novi članak morate prvo odabrati jedan od već postojećih naslova koji vam se nudi na Forumu iz gornjeg spiska. Odabir se vrši tako što se klikne na njega, ovo je vrlo bitno da bi vaš članak bio baš ispod naslova o temi o kojoj želite da pišete, naravno naslov mora da odgovara tematici o kojoj pišete. Kada ste se pozicionirali ispod željenog naslova na kraju imate dugme NOVA TEMA, kliknite na to dugme nakon čega će vam se pojaviti editor u kome možete da pišete ili kopirate vaš tekst ako ste ga već negde formirali. Normalno u gornjem delu u “Naslov teme” ćete uneti kratak naslov o čemu govori vaš tekst. Pre nego što vaš tekst bude vidljiv ispod izabranog naslova, možete ga doterivati tako što ćete pritisnuti donje dugme “Previzualizovati” gde će vam se u gornjem delu pojaviti kako će stvarno izgledati vaš tekst.
Tekst se može doterivati, podebljanje (Bold), poravnanje (justify - kvadratići iza precrtanog slova S, i to redom,levo poravnat tekst, poravnavanje centar, desno i najzad poravnjnje po levoj i desnoj margini ), kriva slova (Italic), podvučena slova (Underline) itd. Ovaj postupak izvodite tako što selektujete tekst koji hoćete da previzuelizujete i pritisnete odgovarajući gornji znak.
Kada ste završili sa unosom i sredjivanjem teksta pritisnite dugme “Poslati” nakon čega će vaš tekst biti dostupan svim korisnicima Foruma. Normalno, svaki korisnik može izmeniti ali samo svoj tekst, tako što će ga otvoriti, a u gornjem desnom uglu će mu se pojaviti dugme “Izmeni”. Time će te svoj tekst dobiti u editoru, gde ga može menjati. Normalno, nakon završetka pritisnite dugme Poslati da bi vaš tekst zapamtio novu verziju
Normalno, sve dok tekst ne pošaljete (dugme Pošalji), vaš tekst nije prihvaćen. U ovoj fazi možete još i odustati od slanja teksta.

2. Odgovor na pojedine članke (dodavanje novih činjenica na već započetu temu ili diskusija na temu)
Kada se jedna tema počne, postoji mogućnost da o toj temi diskutujemo, kritikujemo, hvalimo, dajemo nove informacije i time upotpuniti započetu temu. Za to nam služi ova druga opcija.
Postupak je sličan prethodnom. Razlika je samo što pored izabranog Naslova moramo izabrati i članak (temu) o kojoj želimo da diskutujemo (znači moramo otvoriti tekst o kome želimo diskusiju), a na dnu i na vrhu treba samo da pritisnemo dugme “ODGOVORI” nakon čega nam se isto pojavljuje editor u kome na isti način unosimo našu diskusiju. Ovde možemo uneti naš naslov ili jednostavno nemoramo ništa uneti a u tom slučaju slučaju će naš naslov glasiti RE:( pa naslov teme koju diskutujemo).
Da još jednom ponovimo da je vrlo bitno kod pisanja pozicionirati se na pravom mestu da bi naš tekst izašao baš ispod njega. Kod novih tema ispod Naslova koji je pogodan za tu temu, ispod koga želimo našu temu, a kod odgovora pored Naslova i moramo i otvoriti željeni tekst o kome želimo da diskutujemo.

I na kraju, hajde da se malo družimo, hajde da pitamo i dobijemo neke informacije koje su za nas bitne, a da ne opterećujemo Forum našim ličnim interesovanjima. Gde su ljudi sa kojima smo se nekada družili, šta rade, šta to ima novog u našem kraju, ko se oženio, razveo, našao novu ljubavnicu itd. Za takve potrebne postoji poseban servis na ovom Forumu - servis Čatboks.
KORIŠĆENJE SERVISA ČATBOKS
Ovaj servis služi da bi dva ili više korisnika mogli interaktivno da komuniciraju, ili dok pojedini korisnici kumuniciraju, možete pratiti njihovu diskusiju. Servis mogu koristiti svi korisnici koji su ulogovani na ovaj forum.
Posle naslova na Forumu, u donjem delu ekrana imate ČATBOKS a odmah ispod toga imate informaciju koliko korisnika u tom trenutku razgovara (čatuje) i koji su to korisnici. Da bi im se pridružili, potrebno je da pritisnete dugme Pristupi i time postajete korisnik istog i razgovor sa ostalim učesnicima može da počne, ili da u arhivi pogledate o čemu su prethodni korisnici diskutovali.
U čatboksu imamo sledeće dugmiće: Arhiva - za pregled ahrive (prethodnih razgovora), Aktuelizacija auto - kada se čekira onda se sinhronizovano pojavljuju poruke kako ih korisnici sa druge strane kucaju. Pored toga na dnu Čatboksa imate mesto gde možete kucati vaše diskusiji i pritiskom na dugme Poslati, vaša diskusija je vidljiva svim ostlim korisnicima čatbooksa. Sa leve strane možete podesiti kako vaša poruka da izgleda vizuelno (B-debele slova, na A imate razne boje kako bi se lakse razlikovali korisnici, i na kraju neizbežne smajlije, čime možete izraziti vaše raspoloženje na odredjenu poruku.

Pa srećno dragi poljančani,
dragan - pilistar

dragan
Admin

Broj poruka : 40
Datum upisa : 28.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu