ŠOKANTNI PODACI I ČINJENICE

Ići dole

ŠOKANTNI PODACI I ČINJENICE

Počalji  Aca BPU taj Pet Nov 23 2012, 13:36


Poštovani posetioci ovog foruma, članovi, prijatelji...

Podaci koje sam danas našao na zvaničnom sajtu Grada Vranja su gole činjenice i svima dostupne na uvid. Nikog ja ovim ne želim da uvredim, podaci su zaista šokantni, pitam se koliko su zakonski ispravni, omaložavajući, ponižavajući. Skupština grada Vranja, aktuelni saziv, broji ukupno 65. odbornika. Od toga, njih 62. su sa stalnim mestom boravka u gradu Vranju (potpuno je pravno i zakonski nebitno iz kog su sela iz okoline rodom, ovo je zvanična informacija koju ne izmišljam već svojim očima vidim), 2. su iz Vranjske Banje i 1. iz sela Donje Žapsko. Sad mi vi recite da li je to normalno? Zašto su održavani izbori u selima Poljanice, u Tibuždu, Rataju, Prvoneku, Koćuri, Trebešinju, selima pored Južne Morave...u svim selima u okolini Vranja??? Zašto kad iz nijednog od tih sela nema svog odbornika koji će da zastupa njegove interese? Sa kojim pravom neko vređa inteligenciju i razum meštana tolikih sela, od kojih mnoga propadaju ili nestaju, odumiru. Čemu da se ta sela nadaju? To je jedan podatak.

Drugi podatak: Na području Grada Vranja kao jedinice lokalne samouprave, postoje 33. mesne zajednice. Od toga su sedam njih na području grada, gradske zone ili kako da je već nazovem, peta i šesta su na istoj adresi, Ul. Gračanička bb, jedna je u Vranjskoj Banji, a ostalih 25. su po selima. Da li je moguće da je ovakav apsurd mogao da zaživi, da funkcioniše a da se to prihvati kao normalno. Kako vi vidite ovu apsurdnu i kontra situaciju. Podrazumeva se i da Poljanica nema odbornika. Taj podatak se nalazi na sajtu Grada Vranja, nisam ga ja izmislio kao ni ovaj prethodni.
Čemu onda da se mi iz Poljanice nadamo??? Kako da naša sela i mesne zajednice, kao i sela van Poljanice i njihove mesne zajkednice funkcionišu? Da li to neko smatra da su stanovnici naših sela građani drugog reda, nepismeni, zatupijeni, retardirani, obespravljeni??? Kuda ovo vodi? Ne trražim da mi odgovorite na ovolika pitanja, ja ovim pitam i samog sebe. Jel to način, vezan sa predizbornim obećanjima da će se nova vlast baviti selima i njihovim ne razvojem, nego njihovim opstankom, kad su samo 3 od 65. odbornika stanovnici okoline Vranja, a 25. mesnih zajednica je na seoskom području... Da ne govorim kako Vranjska Banja i nije selo. Ko je to i sa kojim pravom otpisao sela u okolini Vranja, onemogućio im razvoj, izolovao ih. Kako tu vlast nije sramota da održava izbore za skupštinu Grada u selima ako ona ne mogu imati nijednog odbornika, da ne računam ovog iz sela Donje Žapsko, mislim da ni to nije selo, bar ne malo. Gde je taj spisak glasova i koliko njih je iz seoskih biračkih mesta???

Kako da čovek bude normalan i da hladne glave prihvati ove šokantne činjenice? Zar nije vreme da se ova stvar alarmira gde god je to moguće? Da li neko treba za ovo i krivično da odgovara, ako ne bar moralno, sigurno. Ko to hoće da uništava sela Srbije i da ih zapostavlja??? Kako onda da se Grad Vranje, gde je zapaljeno već 17. automobila, gde je korupcija na najvišem stepanu, gde policajci učestvuju u privatnim tučama i dalje obavljaju svoju dužnost, stara o selima u okolini Vranja??? Grad u kome caruje mafija i kriminal na svakom koraku, gde je korupcija u zdravstvu evidentna i svi o tome znaju, gde u večernjim satima ne smete šetati gradom. Ko upravlja tim gradom, ulica ili vlast izabrana na izborima?

Ujedno, pismo koje smo poslali povereniku za informacije od javnog značaja, znajte, nikada neće stići do nas, sumnjam i da uopšte više postoji u nekoj od službenih prostorija. rok za odgovor je bio 15. dana, u posebnim slučajevima može biti i 40. dana, ali u tom slučaju su dužni da nam odmah po prijemu ukažu na tu činjenicu. Jasno je da se radi o čistom ćutanju administacije, o bezobrazluku, ponižavanju...ja to drugačije ne mogu da razumem. Pustimo sad naša nagađanja ko je nadležan, znaju oni to dobro. Znaku ali NEĆE da nam odgovore. Šta nam onda preostaje??? Da dignemo ruke od Poljanice, da pišemo o polusrušenim crkvama, o propalim mostovima, davno srušenim vodenicama, o napuštenim kućama??? Vrlo rado, ali zbog gore navedenih činjenica - ja nemam više tu nameru. ne želim da se pomiriom sa tim da je neko moju Poljanicu, moj zavičaj na neki način proglasio pokojnikom. Za tu Poljanicu su moji (i vaši preci) davali živote, ginuli na raznim frontovima, bili ranjavani, mučeni, ponižavani...Šta je bivši gradonačelnik Grada Vranja uradio za Poljanicu u svom mandatu? ŠTA KONKRETNO?????
Sada je, umesto iza rešetaka, narodni poslanik u Parlamentu Srbije. Više od 70% funkcionera i zaposlenih je i dalje na svojim mestima i redovno primaju plate i dnevnice. Kog đavola se onda glasalo i trošio toliki novac???

Iz svega navedenog, Poljanica očigledno pravno ne postoji po mom mišljenju. Čitajte gospodo i dame, kažite mi ako grešim i ako nisam u pravu, dajte vi neki predlog. Ono što bih ja u ovom trenutku predložio, zakonima nije odavno dozvoljeno, mada je najefikasnije. Ajde da još jednom vidimo šta ćemo, da se borimo ili da dignemo ruke od svega, zauvek. Od 48. članoa foruma samno nas nekoliko se redovno oglašava, nije li to još jedna pogubna činjenica? Za početak predlažem da se sa foruma uklone svi koji nikada ništa nisu napisali, da se o njima izjasnimo, da li oni ovo čitaju sa brigo, iz radoznalosti ili iz ironije. Da li misle da smo nas nekoliko ludi i zaludni? Moj otac je trenutno teško bolestan i u životnoj opasnoti pa ja nađem vremena. Po odlasku u zasluženu penziji, vratio se na selo gde ranije nije imao nikakvu perspektivu, vratio se u Poljanicu u kojoj je i rođen, nije li i jkedno stanje u Poljanici pomalo zaslužno za njegovu iznenadnju bolest, on koji nikada nije bio bolestan. Da li je za to odgovorno smeće i otpad koji moje komšije bezobrazno bacaju u obližnji potok pored moje kuće, u obližnju Veternicu??? Da li.....???

Čatboks je tu, ko želi neka pristupi, spreman sam za svaki vid diskusije, spreman da stojim iza svojih reči, ne mareći za bilo koje posledice. Za svoju zemlju, svoj kraj, svoj zavičaj, meni ni život ne znači puno, kao što ni mojim precima nije značio, pa nas je danas samo 11. muških glava u celoj familiji. Razmislite dobro.

Pozdav svima...
avatar
Aca BPU
Admin

Broj poruka : 296
Godina : 53
Локација : Avala, Beograd
Datum upisa : 09.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: ŠOKANTNI PODACI I ČINJENICE

Počalji  Чика Љуба taj Sub Nov 24 2012, 12:44

Залагање и упорност Аце, члана овог Форума, је за дивљење. Он сада не живи у Пољаници и вероватно неће ни у будуће за стално. Али тамо је рођен, тамо одрастао, воли свој родни крај и стало му је до тога да Пољаница не нестане једног дана, па нам у више наврата предлаже неке мере и акције у том правцу. А одзив је, до сада, више него занемарљив како у неким конкретним плановима (на пример око моста преко Ветернице), тако и у пружању макар вербалне подршке. Ево какав је одзив на овим страницама, могуће да се јави још неко и вероватно је ту крај. Па ја питам све нас: Зашто би Град Врање о Пољаници бринуо више него мештани овог краја? Зашто нико не тражи да се промени закон по коме читав овај крај може да буде без представника у органима власти? Зашто не подржимо Ацу и не дигнемо глас протеста? Зашто не тражимо да Град Врање донесе одлуку по којој и Пољаница, на неки начин, мора да буде адекватно заступљена, независно од неких погрешних закона, јер и ово не би било противзаконито? Ваљда сте чули, драги земљаци, да је Пољаница између два светска рата имала посланике у тадашњој скупштини Србије у Београду! Тада, у недемократској краљевини, била је заступљена у врховној власти, а сада, у демократији, није ни у локалној власти!! Зар то стварно није наопако и зар нам стварно обећава напредак Пољанице? Ако мислите да је све ово у реду, не треба да приступате овим страницама. Поздрав Аци и свим Пољанчанима.
avatar
Чика Љуба
Admin

Broj poruka : 250
Godina : 77
Локација : Ниш
Datum upisa : 25.11.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu