КАКО ДА ПРЕДСТАВИМО ПОЉАНИЦУ
Strana 1 od 1
КАКО ДА ПРЕДСТАВИМО ПОЉАНИЦУ
Чика Љуба ::[b]Драги Пољанчани,
Свима је већ јасно да села наше Пољанице нису добро приказана у чланцима Википедије. Упоредите мало како су приказана села око Црне Траве или (још боље) око Власотинца. Има тако лепих приказа, текстуално и сликом, да им просто завидим. А како су приказана наша села? Има нешто о броју становника, што уосталом више није тачно, а све остало може да се односи на било које село у Србији. Али није тако само за села Пољанице, тако је већином и за остала села око Врања. Но, то не треба да нас поколеба!! Имамо и ми, Пољанчани, снаге и воље колико Власотинце или Црна Трава. Потребно је да се мало потрудимо и да за наша села убацимо неке податке који су карактеристични. Не треба се бојати - да ли ћемо бити комплетни, са свим подацима, да ли је све што напишемо апсолутно тачно. Ако један не зна све, други ће нас допунити и/или исправити, то је дух Википедије, али свакако ћемо доћи до лепог и пристојног приказа наших села. Па још кад уз текст приложимо по неку слику, биће право задовољство да ми сами и цели свет (зашто да не) погледамо и прочитамо шта смо и одакле смо.
Сам посао око исправке и допуне чланака на Википедији није ни мало компликован. Ја о томе појма нисам имао када сам почео пре око месец дана, а сада сам "стари" википедијанац, а како и не би када сам ушао у седамдесету! Убацио сам, на пример, нешто података за село Власе, ставио и неке сликице. Све то, а посебно слике, подлеже промени и допуни. Како би ме радовало да за сва села имамо још по неколико редова текста и по неку слику! Убеђен сам да имамо довољно људи пореклом из Пољанице који су за све ово заинтересовани, тако да у догледно време направимо добар помак напред.
Зато напред земљаци, да опишемо нашу Пољаницу ако другачије не можемо да јој помогнемо.
Свима поздрав, Чика Љуба.
Чика Љуба- Admin
- Broj poruka : 250
Godina : 83
Локација : Ниш
Datum upisa : 25.11.2010
Similar topics
» ПОЗДРАВ ЗА ИВАНУ И АУРЕЛИЈАНО!
» КАКО СЕ ОСЕЋАТЕ?
» КАКО ПОМОЋИ ПОЉАНИЦИ.
» КАКО ЈЕ ПОЉАНИЦА УМЕЛА ДА ПЕВА!
» КАКО СЕ ФАЋАВ ЋУРКЕ.